Hvad er forskellen på coaching og andre samtaleformer, med udvikling for øje? Der kan gives flere bud, der nok alle kan diskuteres.

Her er arbejdsdefinitionen på coaching imidlertid, at det er et samtaleforløb, der indebærer en høj grad af målsætning. Det vil sige, at du (eller I) i forløbet får hjælp til at definere dine mål, så de får en realistisk og opnåelig form – som regel nedfældet på papir. Du får hjælp til præcisere de logiske og nødvendige skridt hen mod målet, herunder metoder til at få øje på dine fremskridt undervejs. Noget der gør underværker for motivationen. Og motivationen er forandringens forudsætning.

Du vil måske opleve den coachende samtale som mindre rådgivende og mere … coachende. At hjælpen i større grad består i at hjælpe dig til at få “struktur” i dine bestræbelser. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke gerne vil give gode tips eller at du skal afholde dig fra at bede om dem! Nogle genveje skal man bare benytte sig af. Når du henvender dig, så gør opmærksom på, at det er et coachingforløb, der ønskes.


Helle Lund

Cand.Psych.aut. Specialist i psykoterapi

Peter Stokholm

Cand.Psych.aut.