Måske er det med en vis forsigtighed, at du er i gang med at undersøge mulighederne for at bruge professionel hjælp. Forståeligt nok, eftersom det at få denne form for rådgivning, er en relativt ukendt ting for mange.

Vi ville gerne lave en fuld “varedeklaration” over hvad du får, når du er i et samtaleforløb her… men den kunne fylde mange sider og stadig ikke være fyldestgørende, ift. den mangfoldighed af situationer og faktorer, som vi står i, i et professionelt samtaleforløb. Basis er, at du ret hurtigt i en samtale eller et samtaleforløb skal opleve dig mødt på en afslappet, naturlig måde og du skal opleve dig hjulpet på vej, på den ene eller den anden måde. Naturligvis rykker ikke alting lige hurtigt eller på lige forudsigelige måder – men vi kan ret hurtigt vide, om der er “bevægelse”, om der er en proces igang, hvori der skabes små nye håb og pejlemærker.

Måske er du nysgerrig på hvilke teorier eller metoder vi især er inspireret af, fordi du selv har nogle præferencer eller med tanke på at der kan være forskel på hvilke metoder der virker bedst overfor specifikke typer problemstillinger. Her vil vi henvise til hver vores profil og så understrege, dels at vi begge er uddannet indenfor og inspireret af indtil flere metoder, samt – måske endnu vigtigere – at vi generelt arbejder ud fra en “hvad virker for lige netop dig i lige netop denne situation?” filosofi. I hvor høj visse specifikke metoder i sig selv har en bedre behandlingseffekt, er i øvrigt et omdebatteret emne. Svaret på spørgsmålet om hvad der virker i psykoterapi, er virkelig komplekst og slet ikke “færdigbesvaret” endnu.

Er der noget, du gerne vil vide, så spørg bare løs – inden, under eller efter et samtaleforløb, om erfaringer eller metoder, eller pris eller forventninger eller hvad det kunne være. Brug eventuelt vores kontaktside til den indledende kontakt.


Helle Lund

Cand.Psych.aut. Specialist i psykoterapi

Peter Stokholm

Cand.Psych.aut.